Selecteer een pagina

Kennis

Kennis krijgt pas waarde als je het toepast. Mensen bedenken vaak iets nieuws om een probleem op te lossen in plaats van toe te passen wat anderen al eerder hebben gedaan in een vergelijkbare situatie. Als je echter wil weten hoe anderen gehandeld hebben moet je dat wel op één of andere manier te weten zien te komen.

Binnen 42 hebben wij diverse manieren om vakkennis met elkaar te delen, anders dan de kennisdeling die vanzelf al plaats vindt binnen de projecten die we met elkaar doen. Dit varieert van Knowledge Transfer Meetings met alle medewerkers die de hele dag duren tot en met Open Tap sessies in de kroeg om de laatste ontwikkelingen met elkaar door te nemen.

.

KTM

De Knowledge Transfer Meetings van 42 worden meerdere keren per jaar georganiseerd op inspirerende locaties. Tijdens dit dagvullende programma geven collega’s van 42 presentaties aan elkaar over actuele onderwerpen uit het vakgebied. Ook komen onze klanten tijdens de KTM regelmatig presentaties geven over de projecten waar 42 bij betrokken is.

 

.

Tech night

Zoals de naam al suggereert vinden de Tech Nights van 42 plaats na werktijd op kantoor in Zoetermeer.

De presentaties zijn iets minder uitgebreid dan tijdens de KTM, maar het principe is hetzelfde; collega’s geven elkaar korte presentaties over onderwerpen waarvan zij het belangrijk vinden om te delen.

 

.

OTAP

OTAP is de afkorting van Open Tap Sessie; sessies aan de bar in een kroeg (of aan tafel) voor het bespreken van technische zaken.

Deze sessies hebben een interactiever karakter dan de Tech Nights en KTM’s en gaan bijvoorbeeld over het nut van Devops of het gebruik van bepaalde frameworks. etc.

 

.

Open source

De Open Source beweging is een bijzonder fenomeen in onze branche; mensen die zonder dat ze daarvoor betaald worden, software fabriceren en dat kosteloos delen met andere mensen. Open Source is iets moois, wat mensen van divers pluimage en van over de gehele wereld met elkaar verbindt. 42 maakt veel gebruik van deze gratis software.

 

 

.

Blog

Tijdens de vele projecten die wij voor onze opdrachtgevers doen, komen we regelmatig voor complexe uitdagingen te staan die een slimme oplossing vergen. Als wij denken dat er ook andere ontwikkelaars zijn die hun voordeel hiermee zouden kunnen doen, schrijven wij hier een uitgebreid artikel over op onze 42 blog. En om deze kennis zo breed mogelijk te delen zijn onze blog artikelen over het algemeen Engelstalig.

 

Meer informatie over onze diensten?

Wij helpen u graag verder om de mogelijkheden te bespreken.