Selecteer een pagina

Open Source

De Open Source beweging is een bijzonder fenomeen in onze branche; mensen die zonder dat ze daarvoor betaald worden, software fabriceren en dat kosteloos delen met andere mensen. Open Source is iets moois, wat mensen van divers pluimage en van over de gehele wereld met elkaar verbindt. 42 maakt veel gebruik van deze gratis software.

Wij zijn van mening dat als je Open Source gebruikt, je ook je best moet doen om zelf een steentje bij te dragen. Dus niet alleen consumeren, maar zelf ook produceren. Wij hebben de daad bij het woord gevoegd en zelf een aantal Open Source libraries op github.com gepubliceerd die door iedereen te gebruiken zijn.

JavaSwift JOSS

OpenStack heeft een storage component, genaamd Swift. Dit storage component wordt ontsloten middels een REST API. Hier bovenop hoort een Java schil die vanuit een applicatie aangesproken kan worden. Bestaande Java clients op de Swift API voldeden niet aan onze verwachting, dus hebben wij onze eigen client geschreven: Java OpenStack Storage. Het mooie van JOSS is dat het naadloos integreert in applicaties en ook de developer verwent door in test-modus een simulatie van de echte Swift aan te bieden. Wel zo makkelijk.

JARB

Als softwarebouwers, integreren wij regelmatig databases met applicaties. Uit deze collectieve ervaring zijn een aantal best practices gegroeid waarvan wij vinden dat het waarde toevoegt: zorgen dat fouten uit de database begrepen kunnen worden door applicatie, de kunde van de database hergebruiken in de applicatie en de database net zo verbeterbaar maken als gewone broncode. Deze concepten zijn gebundeld in de JAva Repository Bridge component.

CSVeed

Heb je ervaring met het verwerken van CSV bestanden vanuit Java? Dan komt het je vast wel bekend voor dit niet altijd zo makkelijk is als het lijkt, zeker als er iets fout gaat en je hebt geen idee waar dat aan ligt. CSVeed is opgezet met het idee om snel de vinger op de zere plek te leggen als het verwerken van een CSV bestand niet goed gaat. In Java beans geef je instructies op voor de conversie van en naar CSV.

EasyGson

JavaScript Object Notation (JSON) wordt gebruikt om data te versturen naar web services. JSON heeft het grote voordeel dat JavaScript het formaat native kan lezen, waardoor je geen maatwerk oplossingen nodig hebt om de JSON te vertalen naar een domein. Java kan helaas niet native met JSON omgaan. De oplossingen die er zijn, zijn sterk gericht op een conversie bij de poort. Voor veel situaties is dit een voordeel, maar soms wil je heel gericht een deel van JSON aanpassen, niet alles. EasyGson is een wrapper rondom Google?s Gson en is erop gericht om in Java een best-effort native JSON experience te geven.

Meer informatie over onze diensten?

Wij helpen u graag verder om de mogelijkheden te bespreken.