WhatsApp 088 4242 042 info@42.nl Blauw-roodlaan 286, 2718 SK Zoetermeer

Over 42

Vanuit ons hoofdkantoor in Zoetermeer werken meer dan 40 zeer vakkundige en gemotiveerde professionals dagelijks aan het realiseren en beheren van slimme maatwerk oplossingen voor onze klanten. 42 maakt zoveel mogelijk gebruik van frameworks, best of breed libraries en open source software componenten.

Kantoor van 42 in Zoetermeer

Onze cultuur

Zelf software maken is de enige manier om software echt goed te begrijpen. Daarom neemt kennis van programmering en software ontwikkeling een centrale plaats in binnen 42. Vrijwel iedereen die voor 42 werkt heeft een achtergrond als softwareontwikkelaar. We houden elkaar scherp door samen elkaars code te reviewen en hierbij niet alleen te kijken naar wat je ziet, maar ook de interne werking te bestuderen. Praten over code is bij ons een wezenlijk onderdeel van ons werk.

Twee keer per jaar is er een OTAP (Open TAP) sessie, waarbij alle collega's de kans krijgen punten op de agenda te zetten om de technologische koers van het bedrijf te be?nvloeden. Ook twee keer per jaar is de Tech Night, waarin acht presentaties van elk een kwartier worden gegeven om effectief kennis te delen. Tenslotte hebben we ieder jaar één of meer vakinhoudelijke workshops zoals bijvoorbeeld over Spring Boot, React, Cassandra en Git.

Welkomshal binnen 42

Onze mensen

Bij 42 werken veel getalenteerde IT professionals die van ons de ruimte krijgen om zich verder te ontwikkelen. De passie van onze mensen om door innovatieve software oplossingen onze klanten verder te helpen vormt de basis van ons bestaansrecht. Om die reden hechten we veel waarde aan het op peil houden van onze vakkennis en organiseren we met grote regelmaat bijeenkomsten om ervaringen met elkaar uit te wisselen.

42 is opgericht in 2003 als een in JAVA gespecialiseerd software bedrijf en is inmiddels doorgegroeid tot een full service IT organisatie met zo'n 40 eigen medewerkers met een hoofdkantoor in Zoetermeer. Van hieruit werken onze vakkundige en gemotiveerde professionals dagelijks aan het realiseren en beheren van slimme maatwerk oplossingen.

KTM bij 42

Hitchhikers Guide

De naam van ons bedrijf verwijst naar het boek "The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy" van Douglas Adams. Hierin wordt 42 genoemd als antwoord op de ultieme vraag over het Leven, het Universum, en Alles.

De Hitchhikers Guide waar het in de verhalen allemaal om draait is een elektronische handleiding voor de melkweg. Deze gids heeft informatie over vrijwel alle planeten en levensvormen binnen de melkweg, en kan via een elektronische stem de bezitter hierover inlichten. De gids is volgens de verhalen populairder dan de Encyclopedia Galactica, ondanks dat de gids niet altijd even betrouwbaar is als die encyclopedie. Dit omdat de gids iets goedkoper is, en de tekst "Don't Panic" op de kaft gedrukt staat. Een plot die steeds terugkeert in de verhalen is de vraag behorend bij Het antwoord op de ultieme vraag over het Leven, het Universum, en Alles. Men weet enkel het antwoord op deze vraag; het getal 42. Dit getal 42 werd ooit door een supercomputer genaamd Deep Thought gegeven als antwoord op het Leven, het Universum en Alles. Omdat men echter niets met dit antwoord kan, probeert men nog altijd een goede vraag te verzinnen waarop 42 het antwoord is.

Welkomshal binnen 42
Contact
Bezoekadres
Blauw-roodlaan 286
2718 SK Zoetermeer
Nederland
Postadres
Postbus 6003
2702 AA Zoetermeer
Nederland
 
info@42.nl
+31 88 4242 042
24293804