Selecteer een pagina

“Het team van 42 is enthousiast en is heel goed in staat zich te verplaatsen in de omgeving van de gebruiker. Middels een iteratief ontwikkelproces laat het team zien te begrijpen hoe het werkproces van de gebruiker er uit ziet en weet verrassende oplossingen te bedenken. Daarbij laat 42 zien dat het flexibel is en gefocust is op het leveren van kwalitatief goede software die in het gebruik zeer intu├»tief aanvoelt.”

– HARRY RENTING, PROJECTMANAGER

Uitvragen Academisch Structuur

Uitdaging

De administratieve ondersteuning in het onderwijs logistieke proces van het vaststellen en uitvragen van de academische structuur (het onderwijs programma in de breedste zin van het woord) word vaak ingevuld met ‘mail’ en ‘telefoon’. Er ontbreekt meestal een gestructureerd, ondersteunend en geautomatiseerd administratief proces rond het vaststellen en uitvragen van de academische structuur. 42 stond voor de uitdaging een gebruiksvriendelijke oplossing te realiseren die faculteiten in staat stelt de onderwijsondersteunende processen optimaal te beheren en de foutgevoeligheid van data te beperken. Dit leidt tot een hoger kwaliteitsniveau van hun werkzaamheden.

Oplossing

42 ontwikkelde voor universiteiten en hogescholen een nieuw en vernieuwend systeem Uitvragen Academisch Structuur (UAS) voor het beheren van de onderwijslogistieke en onderwijsinhoudelijke informatie, o.a. ten behoeve van roosteren, het publiceren van de studiegids en het ondersteunen van het onderwijs vanuit het SIS. UAS stelt gebruikers in staat op een effectieve en effici├źnte wijze de onderwijsondersteunende werkzaam heden uit te voeren. Dit leidt tot meer beschikbare tijd voor het onderwijs en tot een toename van tevredenheid bij de medewerkers.

Project

De UAS applicatie is door 42 in Zoetermeer gemaakt met gebruikmaking van JAVA, PostgreSQL, REST, AngularJS, Grunt, NodeJS en SAML. Er werd gewerkt volgens AGILE/Scrum met sprints van 2 weken die op locatie bij de Vrije Universiteit van Amsterdam werden afgesloten in een overleg met de gebruikers van UAS. De applicatie integreert met SAP of OSIRIS en is benaderbaar te maken via het portaal van de betreffende onderwijsinstelling. Door de ingebruikname van UAS blijken de onderwijsondersteunende medewerkers minder tijd kwijt te zijn met het vaststellen en uitvragen van de academische structuur en blijken hiermee minder fouten te worden gemaakt.

Meer weten? neem contact met ons op.

ONZE PARTNERS

Meer informatie over onze diensten?

Wij helpen u graag verder om de mogelijkheden te bespreken.